Gratis levering lørdag og onsdag

Kontakt kundeservice på tlf. 61 79 31 22  |  Telefontider fra Kl. 08.00 - 16.00

Tilbage til webshop

Interview fra Jyllandsposten

Bæredygtig luksus

 

 

Marie Lyng Thomsen og Jakob Falsig står bag det nye koncept D’Lux, som giver turisterne mulighed for at bestille kvalitetsprodukter til at forsøde opholdet ved Vesterhavet.

 

 

Hvad ville du sige til at få muligheden for at bestille tapas, så lækkerierne stod klar, når du ankom til sommerhuset sent torsdag aften? Eller at fisketuren med en lokal guide var arrangeret, så du vidste, hvad du skulle lave hele lørdagen? Eller der stod et vildmarksbad klar?

 

Marie Lyng Thomsen og Jacob Falsig har skabt servicekonceptet D’Lux, hvor du kan bestille alle mulige services for at gøre ferieopholdet nemmere, mere behageligt, og også mere bæredygtigt.

 

”Vi har kigget på bæredygtighed lige fra begyndelsen. Det er meget afgørende at få logistikken til at gå op i det her projekt,” siger Jacob Falsig.

 

Han og kæresten Marie Lyng Thomsen lægger vægt på, at produkterne skal bestilles et par dage i forvejen, så man optimerer kørslen. De stiller krav til deres leverandører og ønsker at vide, hvordan produkterne bliver fremstillet for at sikre, at de lokale leverandører har en ansvarlig og bæredygtig produktion.

 

”Ofte kommer brødet fra en lokal bager, der arbejder hjemme i sit eget køkken. Øllet bliver brygget på den bedst mulige måde. Vi følger op på større leverandører og følger deres leverancer bagud, så vi ved, at de følger en bæredygtig strategi. Vi går hele tiden efter kvalitet og økologi på den øverste hylde. Hvis der er nogle produkter, som vi ikke er tilfredse med, så forbeholder vi os retten til at sige nej tak,” siger Jakob Falsig.

 

Den lokale tankegang er vigtig for D’Lux. I valget af leverandører tænker man hele tiden lokalt og sørger f.eks. for at købe luksuskødpakken fra Skjern Enge, og der sparer forbrugeren også en masse transport.

 

”Hvis turisten kommer fra København og booker et sommerhus i Vestjylland, så kan man ikke købe Nørre Bryghus øl her, så køber man naturligvis produkter fra det lokale mikrobryggeri,” understreger Jakob Falsig.

 

”Vi kommer aldrig til at transportere varer fra den ene ende af landet til den anden. Det vil altid være lokalt forankret. På den måde hjælper vi også de lokale producenter, fordi de ofte ikke får besøg af turisterne, fordi de ligger tit 20-30 km væk fra sommerhusene. Samtidig har vi lagt nogle tilbud ind, så turisterne kan komme ud og besøge den lokale producent,” siger Jakob Falsig.

 

Han ser en stigende tendens til, at turisterne efterspørger bæredygtighed i produkterne. Især friluftsturisterne, der kommer herud for f.eks. at kitesurfe, er meget bevidste om valg af produkter.

 

”Vi ved godt, at nogle turister sætter stor pris på en flaske Dom Perignon champagne, men vi har et samarbejde med Westjysk Smag. De fremstiller f.eks. klassisk likør af naturlige råvarer, der udelukkende kommer fra deres egen have. Det kan vi sagtens sælge som bæredygtig high end luksus,” siger han.

 

”Jeg tror på bæredygtighed som et kommercielt parameter, hvis vi alle sammen er med på det. Vi er afhængige af, at bureauerne sætter bæredygtighed op som en mulighed for turisterne. Hvis de gøre det, så er der mulighed for at få skabt en bæredygtig bølge.”

Se vores smileyordning

http://www.findsmiley.dk/1212539